MyReportOnline

Naar schatting kan het Nederlandse gasverbruik door verduurzamende maatregelen in 2025 met zo’n 9 miljard m3 zijn teruggedrongen. Dat is meer dan de import uit Rusland (ca. 6 miljard m3). Door de uitbreiding van de LNG terminal (vloeibaar gas) in Rotterdam en de aanleg van een drijvende LNG terminal in de Eemshaven kan voor het einde van het jaar zo’n 8 miljard m3 extra vloeibaar gas worden geïmporteerd. Dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende vloeibaar gas op de wereldmarkt. Omdat de gasmarkt internationaal is zijn Europese afspraken nodig om Russisch gas uiteindelijk helemaal te weren.

Traditiegetrouw zijn november en december de drukste maanden van het jaar voor webwinkeliers. Door corona wordt verwacht dat dit jaar nóg meer consumenten online hun aankopen doen. De keerzijde? Een groot deel van de producten wordt teruggestuurd. Retourspecialist BuyBay helpt bedrijven voorbereidingen te treffen om de verwachte golf aan retourzendingen tijdens de feestmaanden te kunnen doorstaan.

storage retourzendng webwinkel

Overal ter wereld worden er op dit moment krachten gebundeld in de hoop snel een vaccin voor het coronavirus en een geneesmiddel voor COVID-19te ontwikkelen. SURF, de ICT-coöperatie van onderwijs en onderzoek, draagt hieraan bij door onderzoekers versneld toegang te geven tot hoogwaardige rekenfaciliteiten en datadiensten.

stukje geld van de DNBRuim zeven op de tien Nederlanders zien niets in het plan van Wopke Hoekstra om cashbetalingen boven de € 3.000 te verbieden. 42% geeft aan weleens zo’n bedrag contant af te rekenen. Dat blijkt uit onderzoek van online bank Knab onder ruim 1.000 Nederlanders. Tegenstanders vinden de maatregel die Hoekstra maandag aankondigde vooral onnodig betuttelend. Velen zien het als symptoombestrijding en roepen Hoekstra op om andere manieren te verzinnen om criminaliteit aan te pakken.

Als netbeheerder is Liander verantwoordelijk voor de energievoorziening van 2,9 miljoen huishoudens en bedrijven. Zeker in deze bijzondere omstandigheden moet iedereen kunnen rekenen op een betrouwbaar energienet. Om dat zo te houden blijft Liander de komende tijd werkzaamheden uitvoeren. Hierbij wordt een beroep gedaan op iedereen om voldoende afstand te houden tot de mensen die deze werkzaamheden uitvoeren.


Binnenland & Buitenland