MyReportOnline

Door de huidige energiecrisis zijn zowel brandstofprijzen als stroomprijzen sterk gestegen. Hierdoor zijn ook de kosten voor het opladen van een elektrische auto flink gestegen.

Verenigingen, ondernemers en andere zakelijke initiatiefnemers kunnen vanaf 1 februari bij het BNG Duurzaamheidsfonds een lening afsluiten vanaf EUR 100.000 voor projecten die een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van gemeenten of provincies. Met de start van dit fonds komt BNG Bank tegemoet aan de groeiende vraag naar eenvoudige financiering voor duurzame projecten.

Groothandels en fabrikanten bevestigen het. Er worden minder radiatoren verkocht in Nederland dan dezelfde periode vorig jaar. En dat is interessant want dit is niet alleen een keerpunt maar ook opvallend positief omdat er in de algemene zin wel goede resultaten geboekt worden door het toeleverend kanaal voor bouwend en klussend Nederland. Het blijkt dat er grote verschuivingen plaats vinden in de afzet van het type product dat zijn weg vindt richting de consument. Omzet op traditionele producten zoals radiatoren en cv-ketels neemt af. Nieuwe productgroepen zoals hybride warmtepompen, vloerverwarming en biomassakachels doen het simpel gezegd: Erg goed.

Uzonnepanelen Rapport gooD bvit een nieuwe studie in het Nationaal Solar Trendrapport is gebleken dat in Nederland 5.500 km2 geschikt is voor zonnepanelen. Dat is 5,5% van de totale beschikbare oppervlakte. Op dit moment wordt nog maar 12km2, voornamelijk dakoppervlak, van Nederland bedekt met zonnepanelen. Er is 2.275 km2 beschikbaar op agrarische terreinen, woongebieden, bedrijventerreinen, overige gebouwde terreinen en op wegen en dijken. De rest is beschikbaar op binnen- en buitenwater.Als de volledige 5.500 km2 benut wordt voor zonnepanelen, kan Nederland in theorie meer dan driekwart van haar totale finale energieverbruik opwekken met zonne-energie. Dat betekent dat zonne-energie in 2050 onze belangrijkste energiebron kan zijn. 

Groene piet wiseDe komende twee weken gaat Groene Piet op onderzoek uit en op 5 december maakt Sinterklaas de balans op en beslist hij of er iemand uit de duurzame 100 mee moet in de zak naar Spanje. Sinterklaas maakt de balans op en deelt zijn bevindingen met de jury die elk jaar voor Trouw de lijst van 100 duurzame Nederlanders samenstelt. Sinterklaas heeft WISE benaderd met het verzoek uit te zoeken of de Trouw Duurzame 100 bij een écht groene stroomleverancier zit. "WISE vraagt alle Nederlanders over te stappen op echt groene stroom - dat mag je dan toch zeker ook verwachten van de 100 meest duurzame mensen van het land?". En daar heeft Sinterklaas wel een punt.  


Binnenland & Buitenland