Er is een gebrek aan eensgezindheid als gevolg van verscheidenheid aan organisaties. Hoor en lees ik regelmatig over het werk van de lokale politiek. Harderwijk heeft een centrumfunctie op de Veluwe en op veel vlakken laat deze steken vallen.


Gelukkig - Recentelijk durfde, tijdens een commissievergadering over de rol van Harderwijk als centrumgemeente, VVD Harderwijk-Hierden hand in eigen boezem te steken als het gaat om het uitoefen van deze prominente rol. Weet de raad wel waarin Harderwijk samenwerkt? Wat is het verhaal van de Stad? Toerisme? Dolfinarium? Intercity? Zeewolde? Lelystad Airport?  Zelfs in cultuurland werkt de Hanzestad samen met gemeenten in de regio  (RNV met CultuurPact Veluwe )

Lees over besluit college:>

Gemeente Harderwijk gaat strategische lobbyen voor een Intercity - toerisme - bedrijventerrein H2O -Lelystad Airport 

Doel Centrumfunctie Harderwijk
Harderwijk zal moeten uitgroeien tot een krachtig centrum met streekverzorgend karakter voor de Noordwest-Veluwe was te lezen in de Verstedelijkingsnota en ontwerp-streekplan Veluwe. “Een en ander betekend dat Harderwijk een zodanig voorzieningsniveau moet opbouwen met deze taak ook inderdaad kan worden vervuld. Om deze reden wordt door het rijk en provincie wenselijk geacht dat de groei van Harderwijk zich nog voortzet. Een versterking van het voorzieningspakket houdt ook in het bevorderen van een zo goed mogelijk openbaar vervoerssysteem”,  schreef het college van burgemeester en wethouders in 1978 aan de minister. Dit verzoek volgde op de brief van de adviesraad van de zuidelijke IJselmeerpolders en de gemeenteraad van Dronten, die de minister verzocht haar medewerking te verlenen aan een Intercitystop in Harderwijk. (Bron: Streekachrivariaat )


Myreport twitter