Hamburgerdisco HarderwijkGewaarschuwd mens telt voor twee. De ‘t Jongens achter de #Burgerfabriek #Harderwijk hebben –een flink pak boter op hun hoofd. Om niet eerst met de gemeente in gesprek te gaan en luisteren naar hun gratis adviezen. Met “Drive-Thru” is de functie “kantine” aan de Baanweg 30, erg ruim opgerekt. Een beetje ondernemer hoort de voorwaarden te weten. Als je schijt hebt aan regels en te lui bent om te lezen en zelf geen formulier kan invullen. Vroeg of laat loop je tegen de lamp. -Beetje dom- Nu staat op website van De Fabriek, “Cancelled” en “Plezier is in deze tijd verboden aldus de gemeente.?”. Omdat de ene broer lol wil maken kan andere broer zijn vergunningen voor meerdere jaren kwijt raken. Wel gemakkelijk om de schuld aan de gemeente Harderwijk te geven. ’t Jongens -Jammer van een leuk idee – . Niet de gemeente heeft de boel verpest - maar de ‘t Jongens hebben de boel verziekt in Het Nachthok.

covid 19
Drank- en horecavergunning Jong Horeca Baanweg 30 Harderwijk d.d. 2 maart 2021 . De vergunning geldt voor de volgende lokaliteit A  kantine 144m2  De kantine mag uitsluiten worden geëxploteerd te nbehoeve van de kartbaan en is ondergeschikt aan de hoofdfunctie.

 Wie gaat de rotzooi opruimen van De Fabriek?

fabriek baanweg 30  Drive Thru illegaalNachthok burgers zijn verdeeld over de uitvoering van de hamburgerdisco aan de Baanweg.
Iedereen is wel van mening dat de Burgerfabriek Harderwijk in Het Nachthok een leuk idee is.
En hier draait de strijd om. Aan de ene kant gunnen ze de beginnende horeca ondernemers een kans, zeker tijdens de Corona lockdown. Dit is dan ook de enige overeenkomst bij de burgers in het Nachthok. Door het slechte sausje van de Hamburgerdisco zijn er nu verschillende smaken burgers van milt tot pittig en zijn de burgers medium of stevig doorgebakken met standpunten die de burger taai maakt. Tegenover het blijven van de Burgerfabriek is het kamp; Nu is het genoeg!! Dit werd mij vrijdagochtend 26 maart duidelijk gemaakt. Een reeks van telefoontjes en berichten volgde met vragen en meningen over de komst van een Drive-thru Burgerfabriek. Iedereen wilde meer weten van de Drive-Thru . Bewoners, ondernemers, belanghebbenden, media en lokale politiek. Ondanks het dreigen met dwangsommen opende de De Burgerfabriek Harderwijk op zaterdag 27 maart weer de deuren aan de Baanweg.

De fabriek en de buurtStentor 28-3-2021

Mijn rol?

Gewaarschuwd mens telt voor twee. Tijdens de eerste Drive-thru, vrijdagavond 26 maart, heb ik een gesprek gehad met de vader (61jr.) van de twee jonge ondernemers (21jr.) die de Burgerfabriek hebben opgezet. Daarna de jonge exploitant van de “Burgerfabriek Harderwijk”. Het is jammer om te merken dat de drie “ondernemers”, na stapels waarschuwingen en adviezen, gesprekken met ambtenaren en burgemeester en wethouder de gemeente Harderwijk blijven dwarszitten. En de regels weigeren te accepteren. “Het is altijd –nee- bij de gemeente”. Op mijn vraag heb je brieven van de gemeente ontvangen met de afwijzingen van je aanvragen? “Nee, niet aangevraagd.” De exploitant heb ik gewezen dat zijn naam op de huidige vergunningen staat, die nog geen drie weken oud zijn. Met alleen de functie kantine past geen “hamburgerdisco”. Het excuus, “wij kunnen niet anders en staan met de rug tegen de muur.” Is geen reden om van jullie probleem, de fout bij andere neerleggen, een probleem voor de bewoners van het Nachthok te maken. Het is een leuk initiatief, de hamburgerdisco en in overleg kon je hier iets moois van maken. Het is daarom jammer dat het eerste artikel in de Stentor over de Burgerfabriek, een alinea ontbreekt en zij over 'samenwerken’, de journalisten niks konden melden..

-De burgerfabriek is samenwerking met de gemeente Harderwijk en bewoners van Het Nachthok en… en…-
Vader was het er niet mee eens, “Goed artikel” en zoonlief leek het kwartje te vallen.

 

MAAR dan lees je 29-3-2021 op HarderwijkOnderneemt.nl ;
Een dreigende dwangsom van 5.000 euro per avond houdt ondernemer Maurits ‘t Jong niet tegen om door te gaan met zijn Burger fabriek in Harderwijk, ,,Desnoods gaan we naar de rechter.’’

 

Ik zit niet op de stoel van de rechter.

Ik ben wel in staat om de rechtbank te vragen, in een spoedzitting, voor intrekking van de vergunningen, die op 10 maart 2021 zijn gepubliceerd. Ik ben met meerdere burgers van het Nachthok eens dat de gemeente aan de rem moet trekken. En deze jongens in de ‘schoolbank‘ moet plaatsen. Ze zijn nog jong maar dat mag geen excuus zijn om herrie te schoppen en rotzooi te maken in en om Het Nachthok. Ik ben ook van mening dat de (toekomstige) activiteiten in en rondom de bedrijfslocatie, bekend onder de “De Fabriek”, de leefbaarheid , openbare orde en veiligheid van Het Nachthok nadelig beïnvloeden. Dit is niet alleen praten voor mijn eigen straatje!!!!!!

 

Hetze tegen Burgerfabriek Harderwijk?

Nee feiten delen. Over onvolwassen gedrag van mensen die zich ‘ondernemer’ durven te noemen en goedkope media aandacht willen. Vooral als de initiatiefnemers van het discoburgerfeestje in de media en bij de commissarissen van de Koning in Gelderland, Gemeente Harderwijk ten onrechte de schuld blijven geven. “Je mag geen lol maken” mopperde de organisatoren van de Burgerfabriek in het radioprogramma 'Hellemaal Hulleman' op VeluweFM (31-3-2021) (https://veluwefm.nl/helemaalhulleman/. Met dit soort uitspraken is het begrijpelijk dat elke burgemeester het kleutergedrag straft met boetes en sluiting. Gedogen is voorbij bij deze huilbalken. -Wie niet luisteren wil moet maar voelen-. Dat de initiatiefnemers van het hamburgerevenement, nu stellen dat de burgemeester Van Schaik niet interger zou zijn, is tekenend voor de heren die als ze hun zin niet krijgen. Als kleine kinderen gaan lopen stampen en onzin gaan brabbelen.

Verboden hamburgerdisco Harderwijk vraagt om onderzoek naar integriteit burgemeester

 

“Bij herhaling is aan initiatiefnemer te kennen gegeven wat er voor de verwezenlijking van zijn wensen van hem word verwacht. In de praktijk worden geen vergunningen aangevraagd en ontbreekt het overleg en een constructieve houding. Ondanks vroegtijdig vooroverleg een dienstverlenende houding van betrokken ambtenaren komt initiatiefnemer pas na constateren van overtredingen in beweging. Niet valt uit te leggen waarom deze betrokkene zich niet aan het bij wet gestelde zou dienen te voldoen en bijvoorbeeld een ander met een schuurtje van 4m² wel.” (College besluit d.d.12 juni 2020 )

 

Pleuris inzet BOA  door overlast Burgerfabriek Harderwijk
Stentor 11-6-2019 -Wethouder Marcel Companjer zegt best begrip te hebben voor 't Jongs verontwaardiging, maar heeft toch een andere kijk op de zaken. ,,Als sportwethouder ben ik erg blij een nieuw squashcentrum. Maar feit is dat hij op dat moment gewoon zijn vergunning niet helemaal rond had. Bij een controle op maandag 29 april is hem dat ook gezegd. Het gaat ons om de veiligheid: wat nou als hij opent en de pleuris breekt uit? Dan moeten wij als gemeente erkennen dat we niks gedaan hebben.’’ Van tegenwerking geen sprake, vindt hij. ,,Er is juist extra werk verzet om de vergunning samen met ‘t Jong wel rond te krijgen, zodat hij de week daarna open kon. Dat is ook gelukt.’’ 
jonge-harderwijker-schrikt-zich-rot-van-dwangsom-dit-ruikt-naar-ondernemertje-pesten~a697549af/

 

 


Stentor: 28-3-2021
.. Onder het motto: ‘corona-nood breekt wet’ sloegen de ondernemers de waarschuwing van de burgemeester in de wind en gooiden ze twee avonden lang hun hamburgerdisco los.

 

“De gemeente wil ook meedenken met de ondernemers van met de kartbaan, maar ze hebben geen plan ingediend waarover we kunnen meedenken, ze hebben geen vergunning aangevraagd.’’

 

Stentor 2-4-2021
Burgemeester Harm-Jan van Schaik: ,,We gaan geen tijdelijke ontheffing verlenen. We willen niet meewerken aan zo’n activiteit op een locatie waar geen hoofdbestemming horeca is. Alleen als de ondernemers een locatie aandragen met de hoofdbestemming horeca, maken ze kans. De hamburgerdisco in Bunnik waar ze over spreken, draait ook in een discotheek met een volwaardige horecabestemming.’’

 

Stentor 28-3-2021
Maurits ’t Jong; ,,Ik vind het jammer dat de burgemeester probeert tussen de bewoners van Het Nachthok en de bedrijven aan de Baanweg onbegrip te kweken, terwijl er maar één gezamenlijk belang is; een goede verkeerssituatie in de buurt.’’

De gemeente kwam ’s avonds al met een verklaring. Burgemeester Van Schaik: “Als ik alles op een rijtje zet, is mijn conclusie dat dit op de locatie Baanweg helaas niet kan. De Fabriek heeft geen zelfstandige horecabestemming en de discobeleving met lichtshow en dj bij het afhalen van de maaltijd is te zien als evenement. Dat is tot 6 mei niet toegestaan. Laten we zo snel mogelijk met BurgerZaken en De Fabriek verkennen wat er wel kan. Belangrijk is wel de gemeente hierbij vooraf te betrekken.’’
dd. 1-4-2021 https://www.harderwijkercourant.nl/nieuws/nieuwsflits/1056616/burgerfabriek-wordt-niet-toegestaan


Myreport twitter