MyReportOnline

Op een zonnige zomerdag wordt meer gezweet dan anders. Het is verstandig om op zulke dagen minstens twee liter water op een dag te drinken. Het best is om het glas water in de buurt te hebben, zodat het snel weer gepakt kan worden. Als er minder wordt geplast dan gebruikelijk en de urine is donkerder van kleur, dan is er te weinig gedronken.

Ook in september zullen reizigers die aankomen op een luchthaven in Nederland een gratis coronazelftest ontvangen. Medewerkers van de GGD delen deze zomer zelftesten uit op Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen AirPort Eelde. Dat zou in eerste instantie alleen in juli en augustus gebeuren, maar wegens het succes van de actie heeft minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten ook in september terugkerende reizigers een zelftest aan te bieden.

Het is allemaal jouw schuld is het eerste (ex)relatie-boek dat eerst naar jouw aandeel kijkt en vervolgens de communicatie met de ander verbetert. Bijna 40% van alle huwelijken eindigt in een scheiding. De verstandhouding tijdens en na een scheiding is steeds vaker slecht. Ook het fenomeen ouderverstoting neemt toe. Met de kennis uit Het is allemaal jouw schuld haal je als het ware je relatie-rijbewijs: je beheerst de theorie en gaat daarmee goed voorbereid de relatie-weg op.Of neemt op een goede manier afscheid van elkaar.

De Franse president Macron maakt zich in zijn verkiezingscampagne hard voor het terughalen van de medicijnproductie naar Frankrijk. De Britse premier Johnson heeft ook door dat medicijnen geopolitiek interessant zijn en doet zijn best zoveel mogelijk producenten te interesseren voor vestiging in het VK.

Ondanks het voornemen om een condoom te gebruiken, geven mensen soms toch toe aan hun impuls om onveilige seks te hebben. Bijvoorbeeld wanneer ze zich in een staat van dronkenschap of seksuele opwinding bevinden. Waarom vertonen mensen meer seksueel risicogedrag onder bepaalde omstandigheden? Hoe kunnen alcoholgebruik en seksuele opwinding onveilige seks voorspellen? Kenny Wolfs, promovendus aan de faculteit Psychologie, verdedigt op vrijdag 9 april 2021 om 16.00 uur (online) zijn proefschrift 'In the Heat of the Moment: Towards a Dual-Process Model of Sexual Risk Taking' aan de Open Universiteit.  


Cultuur
Harderwijk
Myreport
feed-image Myreport
Milieu

Binnenland & Buitenland

Geld